Traditioneel in het weekend voor 15 augustus is het terug een weekend van feest vieren in onze gemeente. Het kermiscomité, heel wat verenigingen, de sportraad en cultuurraad, lokale horeca-uitbaters en de gemeente zorgen er samen voor dat er een mooi aanbod is aan diverse feestelijke, culturele en sportieve activiteiten. Deze kermis kan dan ook maar geslaagd zijn door hun gezamelijke inspanning en de belangeloze inzet van het kermiscomité, heel wat vrijwilligers bij de diverse verenigingen,  en de vrijwilligers voor Kom op tegen Kanker die reeds jaar na jaar zorgen voor de bediening op zaterdagavond.

Op vrijdag is er de traditionele jaarmarkt en zorgt de gemeente ook voor een kraam waar je je fiets kan laten registreren. De bibliotheek houdt dan weer een boekenverkoop. In de namiddag verzorgt het kermiscomité een optreden met Christoff voor de senioren. De chiro organiseert s’avonds een quiz en is er de traditionele warandejogging.
Zaterdag is er rommelmarkt en dit jaar koos het gemeentebestuur voor het optreden op zaterdag 11 augustus voor een klassieker en treedt Paul Michiels op met als opwarmer en afsluiter DJ Bart-Jan Depraetere.  De opbrengst deze avond is voor Kom op tegen Kanker. De voorbije jaren bracht deze avond  +/- 2.000 euro / jaar op voor Kom op tegen Kanker.

Op zondag zijn er diverse activiteiten (zomergasten, etentje Landelijke gilde, tentoonstelling in de kerk, juniorenkoers, kinderanimatie, wandelconcert)

Op maandag voorziet onze jeugddienst een kindertheater in de tuin van de Raadzaal. Omwille van de droogte wordt om veiligheidsredenen et vuurwerk van s’avonds vervangen door een lasershow. Deze gaat door op de weide achter de Speelboom. U komt best kijken via de Kerkstraat en parking Speelboom want van daaruit heeft u het beste zicht op de lasershow. 

Ook heel wat verenigingen en horecazaken organiseren iets. Het volledige programma vindt u op www.gemeentekermislovendegem.be of http://www.lovendegem.be/Nieuws/Bericht.aspx?id=3903

Deze kermis wordt dan ook de laatste kermis onder de naam van de gemeente Lovendegem in en rond het Dorp en de Kerkstraat. Want volgend jaar zijn we Lievegem en wordt de Kerkstraat Centrumstraat. Maar met de fusie verdwijnen de kermissen niet, tradities die er zijn gaan verder in de nieuwe gemeente Lievegem.

Hopelijk mogen we u verwelkomen in de week van 10-13 augustus op Lovendegem Dorp.

Vincent Laroy
Schepen Feestelijkheden

 

Enkele sfeerbeelden van 2017!