Binnenkort worden een aantal schoolomgeving reeds beperkt aangepast volgens het Octopusplan.

Vorig jaar besliste Lovendegem om partner te worden van het Octopusplan. Het Octopusplan is een organisatie die ijvert voor duurzaam woon-schoolverkeer en kindvriendelijke schoolomgevingen. De gemeente draagt deze doelstellingen hoog in het vaandel en sloot zich vorig jaar aan als Octopusgemeente. Het ledennetwerk bestaat uit ruim 100 Octopusgemeenten en 1300 Octopusscholen. Dankzij het lidmaatschap van de gemeente Lovendegem krijgen alle basisscholen een gratis materialenpakket voor de organisatie van drie verkeerscampagnes (Strapdag, FLITS en Parkour), gratis toegang tot het online platform voor verkeerseducatie en kortingen. Om het engagement naar de toekomst te bestendigen, ondertekende de gemeente Lovendegem in november 2017 het tweede Octopuscharter waarin engagementen op vlak van kindvriendelijke schoolomgevingen en duurzaam woon-schoolverkeer staan omschreven. Meer informatie via www.octopusplan.info

Binnenkort gaan we starten met het aanbrengen van thermoplasten die de schoolomgeving meer benadrukken. Dit in de Molendreef en op het Eeksken.
We evalueren later om dit bij de andere scholen te doen (in de Kasteeldreef zal dit moeilijker zijn of onmogelijk door het beschermende karakter van de dreef).

Voor de nieuwe school in Vinderhoute bekijken we wellicht best hoe we dit Octopusplan effectief kunnen inpassen in de straat en evolueren naar een schoolomgeving 2.0.

Onze gemeente heeft ook beslist om het lidmaatschap van het octopusplan voor de scholen die dit wensen te betalen.