Vrijdag 28 september werden de nieuwe loopomlopen te Vinderhoute  geopend door het college van Lovendegem, Martine Verhoeve (gedeputeerde, Open Vld) en de loopclub De Runningmates. Deze initiatieven van de gemeente zijn nog gestart ism met de Provincie Oost-Vlaanderen. De provincie was nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze loopomloop, die perfect kaderde binnen haar provinciaal sportbeleid: nl. natuurgebonden sporten promoten en faciliteren. De loopomloop werd mede mogelijk gemaakt door de peters en meters van deze omloop: Patrick Janssens en Nadine Ballegeer van de loopclub De Runningmates.

De loopomlopen bedragen 4,5 km voor de groen route (72% onverhard door de Kalevallei) en 7 km voor de blauwe route (71% onverhard). De loopomloop vindt u terug onder : https://www.sport.vlaanderen/loopomlopen.

De nieuwe loopomlopen lopen doorheen de Kalevallei, één van de mooiste natuurgebieden in de regio, nabij de Vinderhoutse molen en in één van de stilste gebieden van Oost-Vlaanderen. De loopomloop start aan de parking nabij het Kerkhof van Vinderhoute (Molenslag, Vinderhoute).

In Oost-Vlaanderen zijn er momenteel reeds 27 loopomlopen, waarvan 4 natuurlopen (100% lopen in natuur- en bosgebied).

 

FlyerLoopomloopVinderhoute