Een nieuwe school in Vinderhoute, iets wat we gehoopt hadden vorig jaar gerealiseerd te hebben. In het begin van de huidige legislatuur werd snel werk gemaakt van de plannen voor de bouw van een nieuwe school in Vinderhoute. Geen uitbreiding (de school zou evenveel kinderen kunnen ontvangen als nu), maar gewoon een vervanging van aftandse houten lokalen door een mooie hedendaagse nieuwbouw aangepast aan de huidige noden: 6 klasjes, een klas voor Godsdienst en een klas voor zedenleer, en nog een turnzaaltje. Maar in plaats van te starten met de bouw een paar jaar terug zijn we al 3 jaar verwikkeld in een juridische strijd. De ene procedure gedaan, een andere volgt.  Iedereen heeft natuurlijk het recht alle rechtsmiddelen te proberen uitputten, maar blijkbaar is het geduld van de kinderen, de ouders, grootouders, … op.

Het Oudercomité en de Werkgroep Vinderhoute vinden het nu tijd om hun stem te laten horen! Een dorp zonder school is een dorp zonder kinderen, een dorp zonder toekomst.
Op Woensdag 18 april 2018 vanaf 12.10 u organiseren ze  aan de lagere school een ludieke actie met een hapje en een drankje.

Pannekoekenfeest SOS vinderhoute