Op initiatief van Interafval en de Vlaamse afvalintercommunales, wordt – voor het 3de jaar op rij – de week van 19 tot en met 23 november uitgeroepen als de ‘Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter’.

Dit jaar ligt de focus op respect en correct aanbieden van je afval met ‘de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter’.

Tijdens deze week roepen we mensen op om de afvalophaler (op woensdag in onze gemeente), recyclageparkwachters op het recyclagepark én de lokale netheidswerkers(denk maar aan de mensen met de veegmachine, die het Kerkplein vegen na de markt, de openbare vuilnisbakjes wekelijks ledigen) te bedanken. Dit jaar ligt de focus op het correct aanbieden van afval: inwoners tonen hun respect voor het werk van afvalophalers en parkwachters door hun afval op een correcte manier aan te bieden.

Hoe?

Op het gemeentehuis (en in de Libelle editie van 7 november  steekt sowieso een stickervel) kan je een stickervel ophalen met inhoudelijke bijdrage over de campagne. Deze stickers kunnen tijdens ‘de Week van de Afvalophaler’ (19/11 – 23/11) op de restafvalzak (ophaling op woensdag 20/11) gekleefd worden. Op die manier krijgen de ophalers een bijzondere appreciatie, een figuurlijk schouderklopje voor het dagelijkse werk!

En wie het wil: maak een foto van je bestickerde afvalzak en post hem op social media met hashtag #HouHetNet.

meer info: http://HOUHETNET.BE

en IVM Milieubeheer – onze afvalintercommunale in Lievegem