Deze week is er de Vlaamse FietsTelweek. De Provincie Oost-Vlaanderen doet uitvoerig mee aan de fietstelcampagne. Op diverse locaties langs de (Oost-)Vlaamse fietssnelwegen wordt de fietser een week lang geteld. Deze fietsdata levert nuttige informatie op om de fietssnelwegen in de toekomst nog te verbeteren voor woon-werk en woonschoolverkeer.

De FietsTelweek is een initiatief van het Fietsberaad Vlaanderen. Een week lang verzamelen Provincies, gemeenten en de Vlaamse overheid zoveel mogelijk fietsgegevens aan de hand van vaste en mobiele telpunten. Deze fietsdata zijn noodzakelijk om de fietsnetwerken veiliger en comfortabeler te maken.

In Lovendegem tellen we de fietsers op het fietspad van en naar Mariakerke (Neerstraat-Speybrug-Trekweg). Dit is één van de drukste fietspaden van onze gemeente. De voorbije jaren werd het fietspad in de Neerstraat geasfalteerd, het fietspad, het fietspad op de brughelling Speybrug heraangelegd en een nieuw fietspad aangelegd tussen Trekweg en Speybrug. De vorige telling dateerde van 2016.

In Lievegem zijn er in deze fietstelweek telpunten in Waarschoot en Lovendegem.

Meer info: https://www.fietstelweek.be/