Op de inspraakavond mobiliteit van 20/11 kondigde de burgemeester aan dat er vanaf 1 december in onze gemeente ook extra gaat gecontroleerd worden in de zone 30 op snelheid. Dit is een vraag die we als gemeente reeds frequent kregen van burgers en ook een opmerking op de 2 inspraakavonden Mobiliteit die we reeds organiseerden.

De boetes bedragen 53 euro indien u tussen de 0 en 10km te snel rijdt, 53 euro + 11 euro/km voor alles wat u te snel rijdt tussen 10 en 20 km. Wie meer dan 20 km te snel rijdt loopt het risico dat het rijbewijs ingetrokken wordt voor 8 dagen + de boete. Wie meer dan 30 km te snel rijdt in de zone 30 moet zich sowieso verantwoorden bij de politierechtbank.  https://www.wegcode.be/boetetarieven

Momenteel zijn reeds een aantal straten in Vinderhoute zone 30, ook het Dorp van Lovendegem en het grootste deel van de Bloemetjeswijk is zone 30. Ook de omgevingen van scholen zijn zone 30. Deze zone wordt verder uitgebreid in het mobiliteitsplan. Er kwamen ook reeds vragen van inwoners om daar waar we het niet zouden uitbreiden dit toch ook te doen (zoals Binnenslag, Appensvoorde, deel Kuitenberg, Haantjensstraat, Basketballstraat en Tussenwege). Dit wordt verder bekeken.