Als schepen van Mobiliteit heb ik steeds aangedrongen en voorstander geweest om in de Pastoor Moernautstraat een extra parking aan te leggen. Met de wegenwerken die er plaats vonden was dit het ideale moment. Door de heraanleg van de straat verdwenen een paar parkeerplaatsen, en anderzijds is de parkeerdruk in dit deel van Vinderhoute ook zeer hoog.

Om het voor de winkelend inwoners makkelijker te maken nabij de buurtwinkel werd er in het verleden reeds een zone 30 minuten parkeren ingesteld over 2 parkeerplaatsen. Dit blijft ook behouden nu de Pastoor Moernaustraat heraangelegd werd.

Ondertussen werd nabij de bejaardenwoningen in de Pastoor Moernautstraat een parking aangelegd waar een 8-tal plaatsen zijn. Dat deze parking goed gebruikt wordt kunnen we wel stellen. Op deze manier geven we een antwoord aan de parkeerdruk in de Pastoor Moernautstraat.

Ook verderop in de Pastoor Moernautstraat werden de private parkeerstroken aangelegd door de gemeente en openbaar domein. In de Brugstraat werd een stukje onteigend aan de hoek Brugstraat/Neerstraat waardoor er 12 degelijke parkeerplaatsen gecreëerd werden.

 

Brugstraat, Parkeerplaatsen

30 Minuten parkeren nabij Buurtwinkel

 

Inwoners stonden hun parkeerstrook af aan de gemeente, die er verharde parkeervakken aanlegde