Elke inwoner kan zijn/haar fiets of bromfiets gratis laten registreren. Hierbij wordt uw rijksregisternummer op uw fietskader gekleefd met een niet-verwijderbare vinylklever die de fiets niet beschadigt. Met dit nummer weet de politie meteen dat u de eigenaar bent als uw fiets na een diefstal wordt teruggevonden.

Wie zijn/haar fiets wil laten registeren moet wel zijn identiteitskaart meebrengen!

Een fiets kan je laten registeren in het magazijn van de gemeente (na afspraak met magazijnier : 09 370 70 24 of magzijn@lovendegem.be).

Maar dit jaar voorzien we terug een fietsregistratie op de brugdag na OLH Hemelvaart op de markt. Naast een aanbod op vrijdag 11 mei van Vis, vlees, groenten en fruit, kledij en bloemen kan je er ook je fiets laten registreren tussen 9u en 12u15. 

Nu heel wat kinderen voor hun lentefeest of communiefeest een fiets kregen, ideale moment om je fiets op deze brugdag te laten registeren op deze brugdag of op één van de kermissen in mei of juni. Maar ook ideaal voor al wie een nieuwe fiets heeft om deze te laten registreren of wie zijn fiets nog niet liet registreren.

Registratiemomenten:

  • 11 mei tussen 9u en 12u15 tijdens de wekelijkse markt
  • 20 mei tussen 17u – 19u tijdens Lo kermis
  • 26 mei tussen 15u en 17u tijdens de Vinderhoutse feesten
  •  24 juni tussen 11u30 en 13u30 tijdens de Blommekensfeesten
  • 10 augustus tussen 9u en 12u15 tijdens de jaarmarkt