Zondag 27 mei werd de nieuwe Schipdonkruiterroute in manege Den Draver in Lievegem officieel geopend met talrijke Oost-Vlaamse paardenliefhebbers. Dit is de vijfde route binnen het project “Oost-Vlaanderen in Galop”.

Gedeputeerde Hilde Bruggeman (Open Vld): “Provincie Oost-Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen in de natuur laten sporten en stimuleren tot een gezonde levensstijl. Daarnaast is er ook een grote vraag naar de ontwikkeling van nieuwe duurzame ruiter-en menroutes. Daarom riep de Provincie het project “Oost-Vlaanderen in Galop” in het leven, waarbij nog meer kwalitatieve, bewegwijzerde ruiter- en menroutes in Oost-Vlaanderen kunnen gerealiseerd worden.

De Schipdonkruiterroute bestaat uit 4 bewegwijzerde lussen van 17,21,31 en 36 km die bestaan uit respectievelijk 59, 64, 63 en 57% onverharde paden.

Manege de Draver is het vertrekpunt van deze ruiter- en menroute.

Deze route werd nog ontwikkeld door de provincie Oost-Vlaanderen. De bevoegdheid Sport van de provincie werd per 1 januari 2018 overgedragen naar de Vlaamse Overheid en dit wordt nu verder beheerd door Sport Vlaanderen.